Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2017 18:32 - ДА ПРИЕМЕШ СЕБЕ СИ И ЖИВОТА
Автор: gidfox Категория: Забавление   
Прочетен: 936 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 02.03.2017 19:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
       Ако искате да промените живота си или себе си, но сте забили в една точка, възможно ви е необходимо да се научите на приемане.
      Много хора с всички сили се стремят да избегнат приемането, смятат го за проява на слабост и отказ от собствените цели. Всъщност това е источник на лична сила, това е отправна точка за истинските промени.
     Какво е това приемане. Приемането е вътрешно състояние, сродно със смирението. Може би затова и го възприемат негативно, смятат го за синоним на безволие, покорство. Да се примириш с отсъствиетона нещо, за мнозина означава да се откажеш от желаемото.  Такава позиция по-лесно я приемат дълбоко вярващите хора. А още по-просто живеят лентяите, които безгрижно плуват по течението на живота, без цели и особени пристрастия. Останалите хора се бият за своите цели до последна капка кръв.           Всъщност приемането не е отказ от желаемото, а временна пауза. Понякога живота чрез смирение и приемане учи прекалено арогантните, горделивите и самонадеяните. Понякога позволява да се види по-лесен път, който ние не можем да видим в борбата.             Приемането способства на обективността. В спокойно състояние може да се анализира ставащото и да се избере адекватно решение. Съпротивата напротив, лишава от способност за ясна мисъл. Емоциите промиват способностите на ума и не позволяват да се чуе какво подсказва интуицията.
       Като приемате ситуацията, вие не се отказвате от своите желания и не се съгласявате с негативния сценарий. Просто вие приемате света като даденост, констатирате фактите такива каквито са. В същото време вие сте в емоционално равновесие, вътрешно спокойствие и отсъствие на борба и съпротивление, отсъствие на оценъчни разсъждения и критика. Ситуацията се приема като решима. 
      Първото което трябва да се направи е да спрете автоматичното реагиране на дадена ситуация. Постоянно да се намирате в състояние на силен не е възможно. Непрекъснатата борба изтощава.
      Ако сте попаднали в ситуация, където всякакви действия не водят до желаните резултати, значи ви е време да усвоите урока на приемането. Спрете се и приемете всичко, каквото се случва такова, каквото е: хората, обстоятелствата, здравословното състояние, времето, нивото на доходите, истерията на началника или роднините. СЕГА всичко е такова. ТОВА са фактическите обстоятелства. Приемете ги спокойно. Престанете да се борите и съпротивлявате.  
     Просто така вътре във вас няма да се възцари покой. Необходимо е да се проведе вътрешна работа: на някого да простите, да престанете да доказвате своята позиция, да отслабите контрола. Уроците са най-различни. Приемането означава , че човек трябва да заобича случващото се, да се съгласи да живее с това и по-нататък. Думата е за това да се възприеме света без оценка, борба или опит да се избяга. Простата констатация на фактите на фона на вътрешно спокойствие.
Вие непременно ще променяте ситуацията, но като начало създайте вътрешен покой и доверие.  В състояние на приемане вие напълно сте прозрачни. Вътре във вас няма за какво да се заловиш. Негативни емоции или няма, или те спокойно преминават през вас. 
       Най-напред трябва да приемете себе си: всички свои страхове, съмнения, негативни мисли и емоции. Като начало просто признайтефактите и тяхното съществуване. Просто констатация на фактите. Да избягвате взривовете на гняв или страх е безмислено. Рано или късно те все ще ви настигнат. По-добре осъзнато ги приемете. Обърнете се с лице към своята тъмна страна. Когато честно се погледнете отстрани и откриете не само доброто, но и лошото, вие ще започнете по-лесно да приемате другите хора. Понякога става обратното. Необходимо е да видите и приемете своята уникалност, правото а признание и одобрение. Това се отнася за тези, които са по-критични към себе си. Позволете на себе си и на другите правото да се греши и се отървете от завишените очаквания.
    И още. Помнете: всеки има своята истина. Приемете този постулат. Това ще ви спаси от бъдещи спорове. Вашата истина може да се различава от истината на другите хора.
    Без приемане на текущата действителсност не е възможно да се придвижваме напред.
    Приематено е отправната точка за по-нататъшно пътешествие. Приемането възвръща личната сила и затваря каналите на изтичане на вашата енергия. Вие повече не губите сили за преправянето на другитехора, за празни спорове, опити да доказватесвоята истина и правота. Вие ставате много по-свободни и силни...

                                                                                                                http://svet-adonai.com/



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gidfox
Категория: Забавление
Прочетен: 31737
Постинги: 20
Коментари: 1
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930