Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2017 16:54 - КЪСМЕТ И ЛОШ КЪСМЕТ
Автор: gidfox Категория: Забавление   
Прочетен: 737 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.05.2017 15:11


       Когато, от наша гледна точка, преживяваме лоши времена , особена ценност придобива късмета, щастливото стечение на обстоятелтвата. На тези, които късмета ги съпътства, понягога им завиждат: "Защо на мен все не ми върви. Ех, ако и при мен ставаше така..."
      Някои хора искат да постигнат успех, а други да избегнат неуспеха. В първия случай човек се стреми към успеха, цени победитеи разглежда своите достижения като резултат на личните си усилия. Във втория - обратно. Човек, избягващ неуспехите, се бои от това, че това или онова няма да се получи, няма да стане, страхува се да не би еди какво си...
    На кой от нас не му се е искало всичко в живота ни да се получава леко и веднага, всички наши начинания да се съпътстват с късмет. За повечето хора късмета на първо място е лекотата с която постигат нещата, бързата реализация на желанията, изпълнението на заветната мечта. Между другото, не всички могат да се похвалят с подобен опит. Понякога пропаданията в живота са много повече от извисяванията. Ако човек свикне с някакъв сценарий, той иска, той мечтае, дори планира действия за достигане на целите. Пробва веднъж, два пъти, получава се не точно както е искал, както е мечтал, и в крайна сметка се отказва дори от тези опити. "Защо ми е всичко това, не ми върви. - мисли си човекът - може би друг път..." Може ли такъв човек да стане късметлия?
Може. Ако действително повярва, че заслужава достойно да живее на вълната на късмета. Да живее на светлата полоса.
     Една от причините за липсата на късмет е в това, че човексе отказва емоционално, психологически е неготов за нов късметлийски живот. Той е свикнал да възприема себе си като такъв, на който не му се осъществява замисленото, който страда, хленчи, разочарова се. Сами не осъзнавайки това, ние, от една страна мечтаемза късметлийски безпроблемен живот, а от друга страна, не се виждаме в него, себе си със своите грешки и слабости. И тогава образа на късмета си остава само образ, а реалността само потвърждава нашите убеждения. Какво трябва да се направи, ако вие сте се уморили да се въртите в този омагьосан кръг на безкъсметие. Като начало си отговорете на въпроса: какво за вас е късмета, как си го представяте, как го виждате, а главното е как се виждате редом до късмета. Комфортно ли ще ви бъде да сте човек, на когото му върви. Анализирайте вашия живот, кои моменти, събития в него са свързани с късмета. Спомнете си какво сте чувствали тогава. Ако можете, спомнете си, късметлийските моменти в живота си до най-малки подробности и отново ги преживейте. Вие ще излъчите същите вибрации, както и тогава. На вашето подсъзнание му е все едно случва ли се това в момента наистина или вие само си спомняте и фантазирате. Вашият организъм и подсъзнание ще реагират така, все едно това се случва наистина. Опитайте да се почуствате късметлия,  човек на който му върви. Именно това е ключа. Създайте си нов образ: "Аз съм късметлия. Късмета е с мен!" Опитайте да отговорите на въпроса: Имало ли е във вашият живот моменти, когато късмета ви е докосвал с крилата си, а после внезапно е изчезвал. Възможно е това да е била голяма печалба, важна среща, нова длъжност, някакъв шанс, който ви е бил даден и който по някаква причина е ипуснат. Вероятно тогава вие не сте били готови за тези промени в живота ви. Макар да е имало сигнали за подобряване на вашето бъдеще. Може би за вас не необичайно, неуютно да сте късметлия. Има ли във вашите неудачи някакви бонуси? Ако вие честно и без да бързате отговорите на този въпрос, вие като минимум ще презполовите решаването на проблема  със собствената липса на късмет. Често ние не признаваме вторичните изгоди, а те продължават да ни влияят. Към тях се отнасят утешаването от близките, когато нещо не се получава и убеждението в собствената правота, в това как е устроен света.
      Това са само основните крачки към това да се преодолее липсата на късмет и да поканим Фортуна в своя живот.  
     Безусловно за това също е необходимо упоритост, настойчивост и вяра в себе си. Щом повярвате в себе си, че не само искате, а още и заслужавате, вашият живот ще започне да се променя. Заедно с това ще почуствате, че имате достатъчно сили и способности по пътя си за достигане на своите цели. И тогава късмета ще заеме своето място като заслужен спътник във вашия живот.
Късмет на всички ви !  Д. Таирова



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gidfox
Категория: Забавление
Прочетен: 30774
Постинги: 18
Коментари: 1
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031